Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog
Kriminālziņas

Ziņas un jaunumi par kriminālo pasauli Latvijā.

Krāpniecība pa telefonu

Līdz mums nonākusi informācija, ka iepriekšējā nedēļā, precīzāk sākumā, kādai sievietei pienācis zvans, kurā runājis vīrietis, sakot, ka esot noticis nelaimes gadījums, precīzāk, avārija, kurā ir iesaistīts sievietes mazdēls, un ir vajadzīga nauda, lai viņš nenokļūtu cietumā.

Protams, sieviete naivi domājot, vīrietim noticēja un teica, ka var 1250 Ls samaksāt, lai tikai viss būtu kārtībā. Jau pēc neilga laika, sievietei atskanēja durvju zvans, pēc kura arī nauda tika samaksāta. Beigās Kriminālnodaļas policisti ātri noreaģēja un krāpnieks tika notvērts un nauda atgriezta.

Būtu jauki, ja tā naudu varētu atgūt arī tad, kad kredīts internetā karājas gaisā un nav iespējas to atmaksāt. Cik labi būtu atgūt iztērēto.

Krāpnieks ir tikai 1990. gadā dzimis, samērā jauns un, tomēr jau 3 reizes ir turēts par līdzīga veida krāpnieciskiem nodarījumiem. Uz doto brīdi ir uzsākta krimināllieta, kas saskaņā ar likumu ir par grupveida krāpnieciskiem nodarījumiem pēc iepriekšēja nodoma. Pagaidām jaunietis atrodas apcietinājumā.

Aizturot šo vīrieti tika veikts novērojums un tiešām vecie cilvēki vairs pat nesaņem šāda veida zvanus, pat nerunājot par zvanīšanu pie durvīm. Tas notika aptuveni nedēļu, kad nekas līdzīgs vairs nenotika. Tomēr 29. janvārī atkal bija līdzīgs gadījums, kur tieši ar tādu pašu zvanu par mazdēlu, pensionāre uzķērās un piedāvāja 3050 Ls kompensāciju, lai tikai viņas radinieks netiek ielikts cietumā.

Arī šoreiz vīrietis tika aizturēts, tieši pēc tam kad sirmgalve bija iedevusi viņam naudu. Šoreiz krāpnieks vairs nav uzskatāms par jaunieti un ir dzimis jau 1976. gadā. Savukārt tiesas procesos viņš bijis jau četras reizes – arī par miesas bojājumiem un citiem skarbākiem noziegumiem. Arī šis noziedznieks ir apcietinājumā.

Pārsvarā šāda veida krāpnieciskās darbības ir novērotas tieši ar krievu valodā runājošiem cilvēkiem, tomēr pēdējā laikā ir aktivitātes arī ar latviešu valodā runājošiem.

Share this post
Repost0
To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post