Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog
Kriminālziņas

Ziņas un jaunumi par kriminālo pasauli Latvijā.

Latvenergo apsūdzēts noziegumos

Piecas Latvenergo uzņēmuma amatpersonās apsūdz par dažādiem noziegumiem, pret visām personām ierosināta krimināllieta. Noziegumi notikuši sakarā ar rekonstrukcijas pasākumiem, kas bija paredzēti termoelektrostacijai, kura atrodas Rīgā.

Trijām no piecām personām tika izvirzītas apsūdzības par mantārīgos nolūkos dienesta pilvaru pārkāpšanu, protams, tam seko līdz arī kukuļu ņemšana ar jau iepriekšēju nodomu. Apsūdzības ir spēcīgas, kuras varētu pielīdzināt dažādu bāru, kazino un laimētavu, kurās atrodas spēļu automāti, pārkāpumiem.

Viens apsūdzētais ir devis kukuļus ļoti lielos apjomos kā arī tirgojies lielos apmēros ar savu ietekmi uzņēmumā. Turklāt otrai personai apsūdzības izvirzītas par pirmās personas atbalstīšanu kukuļu došanā un ietekmes tirdzniecībā.

Kā uzticami informācijas avoti vēsta, visas noziedzīgās darbības notikušas aptuveni 3 gadu robežās, sākot no 2007. gada vasaras, līdz 2010. gada vasarai. Kā jau minējām visas apsūdzības ir saistītas ar termoelektrostacijas rekonstrukciju, otrās pēc skaita Rīgas robežās.

Kopumā kukuļos tika piedāvāti aptuveni 5 501 000 liela naudas summa, latos.

Par cik KNAB paspēja laicīgi reaģēt, tad izdevās pārtvērt aptuveni 78 000 vērtu kukuli, līdz ar to arī personas, kuras tur piedalījās.

Tiesa gan, pagaidām noziedzīgo pārkāpumu veicēju vārdi netiek atklāti, tomēr E. Rusanovs (advokāts), atzinis to, ka viena no personām, kurai izvirzītas apsūdzības ir Kārlis Miķelsons, kurš ir bijušais Latvenergo uzņēmuma prezidents.

Tiešus iemeslus par kuriem bijušais prezidents tika apsūdzēts nevar izpaust, tāpēc, ka ir parakstījis papīru par šāda veida informācijas neatklāšanu.

Vēl izdevies uzzināt arī to, ka Miķelsona vietnieks Aigars Meļko, tur nav iesaistīts. Tā vismaz saka viņa advokāts Bitāns, kurš nav lietas kursā par notikumos iesaistīto klientu.

Share this post
Repost0
To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post